Veel gestelde vragen

Hoe kan ik mij in- of uitschrijven bij de Buurtapotheek?

Dit kan via het inschrijfformulier op de site. Deze vind u onder het kopje 'inschrijven'. Tevens kunt u het inschrijfformulier invullen bij de buurtapotheek.

 

Kan ik mijn receptgeneesmiddelen laten bezorgen?

Ja, dit is mogelijk. De Buurtapotheek hanteert haar eigen bezorgbeleid (spoed uitgezonderd). Informeer hiernaar bij de apotheek. Voor het bezorgen worden geen extra kosten berekent.

Kan ik mijn geneesmiddel online bestellen?

Ja, als u een herhaalrecept heeft, kunt u zelf 24 uur per dag uw geneesmiddel online bestellen.

Kijk daarvoor bij 'herhaalmedicatie' op deze site.

Wat moet ik doen met overgebleven geneesmiddelen en/of hulpmiddelen?

U kunt uw overgebleven geneesmiddelen/hulpmiddelen gratis bij de buurtapotheek inleveren.

Spuiten en naalden kunt u i.v.m. gezondheids- en veiligheidsredenen voor uzelf en onze assistentes, alleen in een afgesloten container afleveren. Wij dragen zorg voor een verantwoorde vernietiging hiervan.

 

Veranderen de prijzen van geneesmiddelen?

Ja, voor actuele prijzen klikt u op geneesmiddelenprijzen.

Wat is een eigen risico?

U heeft in 2015 een verplicht eigen risico van € 375,-. Dit betekent dat u de eerste € 375,- zelf betaalt voor zorg uit uw basisverzekering.

Wat is een eigen bijdrage?

De eigen bijdrage is het deel van de medische kosten (bepaalde geneesmiddelen/hulpmiddelen) uit de basisverzekering dat u zelf moet betalen. Hoe hoog die bijdrage is, wordt bepaald door de overheid en is voor iedereen hetzelfde.

Dit staat los van het eigen risico. Soms betaalt u dus het eigen risico én een eigen bijdrage.

Verkoopt de buurtapotheek ook zelfzorgmiddelen en huidverzorgingsproducten?

Ja, de buurtapotheek verkoopt zelfzorgmiddelen. Tevens  hebben wij een ruim assortiment aan huidverzorgingsproducten van onder andere Vichy. Vraag een assistente naar advies. 

Ik ben overgevoelig voor bepaalde stoffen, wat nu?

Meldt het ons! Als u ergens allergisch voor bent, is het verstandig dit bij de buurtapotheek te melden. Wij registreren dat in onze computer. Hierdoor kunnen wij u waarschuwen als uw allergie problemen oplevert in combinatie met de geneesmiddelen die u gaat gebruiken.

Ook wanneer u zwanger bent of borstvoeding geeft, kan het nuttig zijn dat aan ons te melden. Sommige geneesmiddelen mogen dan niet (samen) gebruikt worden. Wij geven u graag advies.

 

 

Voor vragen kunt ook altijd mailen naar almelo@buurtapotheek.com